Gevonden fietsen

Is je fiets verloren of gestolen?

Misschien werd hij ondertussen al teruggevonden. Neem daarom snel een kijkje op https://www.bikebank.be/ de databank voor gevonden en gestolen fietsen.  

Via een eenvoudige zoekactie kan je nagaan of jouw fiets er ook tussen zit. Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Alle fietsen die we terugvinden in HEKLA komen op https://www.bikebank.be/ te staan.

Wat gebeurt er met de gevonden fietsen in onze politiezone?

De algemene regel voor de gevonden of achtergelaten fietsen:

  • de gevonden fietsen worden gemeld aan de lokale politie van de vindplaats 
  • deze worden ingeschreven in een register 
  • nadien worden de fietsen drie maanden bijgehouden in de gemeente waar ze werden gevonden. Zo krijgt iedereen de kans om nazicht te doen naar zijn verdwenen fiets.
  • na deze periode van drie maanden worden de fietsen automatisch eigendom van de gemeente, wanneer de eigenaar niet kon worden gevonden of kwam opdagen.

Verkoopt de gemeente deze gevonden of achtergelaten fietsen na de bewaartermijn?

Hove

De gevonden, niet-opgehaalde fietsen worden ter beschikking gesteld van het sociale economieproject Werkmmaat. Meer info via deze link

Edegem

Het gemeentebestuur van Edegem maakt de bruikbare fietsen over aan het OCMW-Edegem. De niet bruikbare belanden in het ecopark. Je kan dus geen gevonden fiets kopen te Edegem.

Kontich

De gevonden, niet-opgehaalde fietsen worden naar het OCMW of Opnieuw & Co gebracht.

Lint

De gevonden, niet-opgehaalde fietsen worden ter beschikking gesteld van het sociale economieproject Werkmmaat. Meer info via deze link

Aartselaar

Het gemeentebestuur van Aartselaar organiseert éénmaal per jaar een openbare verkoop van de gevonden fietsen. Dit wordt tijdig aangekondigd in het gemeentelijk infoblad.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 444 00 00.