Zie je iemand verward rondlopen bij dit vriesweer? Spreek hem of haar aan. Blijf niet onverschillig.

Langs deze weg deelt de lokale politie HEKLA graag de oproep van de Cel Vermiste Personen in Het Nieuwsblad om alert te zijn voor verdwaalde ouderen en mensen met dementie.

Zeker tijdens deze vrieskou is het van cruciaal belang om extra waakzaam te zijn. Blijf dan niet onverschillig, hou even halt en spreek de persoon in kwestie aan.

Langs deze weg deelt de lokale politie HEKLA graag de oproep van de Cel Vermiste Personen in Het Nieuwsblad om alert te zijn voor verdwaalde ouderen en mensen met dementie. Zeker tijdens deze vrieskou is het van cruciaal belang om extra waakzaam te zijn.

Zie je iemand verward rondlopen? Blijf dan niet onverschillig, hou even halt en spreek de persoon in kwestie aan. Deze vorm van goede burgerzin kan veel leed besparen. Denk dus niet “Het zal wel niets zijn”, want bij deze temperaturen kan dat fatale gevolgen hebben.

Heb je zelf een naaste die bijvoorbeeld lijdt aan dementie? Wees dan voorbereid. HEKLA heeft een document ontwikkeld dat je op voorhand grotendeels kan invullen.

Is er een onrustwekkende verdwijning van de betrokken persoon? Vul dan het document aan met de meest recente informatie (bv. de gedragen kledij op het moment van de verdwijning) en stuur het naar ons door. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren. 

Alle info vind je terug via onze pagina ‘Vermist’.

Samen werken, samen veilig.