Wees zo smart als je phone. Ga in automodus vóór je rijdt.

Afleiding in de wagen is één van de grootste verkeerskillers. Toch kunnen weinig chauffeurs de verleiding weerstaan om hun smartphone achterwege te laten in de auto.

Zet je smartphone in ‘automodus’ voor je begint te rijden. Leg het toestel buiten handbereik (bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in je handtas), zet het op “niet-storen” of zet het op “stil”. 

Afleiding in de wagen is één van de grootste verkeerskillers. Toch kunnen weinig chauffeurs de verleiding weerstaan om hun smartphone achterwege te laten in de auto. Het verkeer vereist nochtans altijd je volledige aandacht.

De wegcode is bovendien erg duidelijk. Sta je voor een rood licht of in de file? Ook dan staat je voertuig volgens de wegcode niet stil en is het verboden om gebruik te maken van je draagbare telefoon als je die in de hand houdt.

Zet daarom je smartphone in ‘automodus’ voor je begint te rijden. Leg het buiten handbereik (bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in je handtas), zet het toestel op “niet-storen” of zet het op “stil”. 

Dit geldt uiteraard voor alle bestuurders, zoals fietsers. Voetgangers zijn dan wel geen bestuurders, maar toch raden we aan om je aandacht erbij te houden wanneer je als zwakke weggebruiker te voet deelneemt aan het drukke en gevaarlijke verkeer.

Meer info over de risico’s vind je terug via deze link van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Samen werken, samen veilig.

Labels