Wat moet u doen als je slachtoffer bent van een misdrijf?

Vandaag, vrijdag 22 februari 2019, is het de Europese dag van het slachtoffer. Klik op lees verder wat je kan doen als je slachtoffer bent geworden van een misdrijf.

 

 

Dagelijks worden er mensen slachtoffer van een misdrijf. Dit is een ingrijpende gebeurtenis waarbij u steun en hulp kan gebruiken.

Als u slachtoffer bent geworden, is het eerste wat je doet klacht indienen bij de politiediensten. Bij onze diensten kan u ook steeds terecht als u op zoek bent naar steun omwille van problemen die uit het misdrijf voortvloeien, wij kunnen dan voor u de ‘politionele slachtofferbejegening’  aanspreken.

Als u moeite hebt om de gevolgen van een misdrijf te verwerken, kan u steeds terecht bij de dienst slachtofferhulp. Weet dat u niet alleen staat wanneer u slachtoffer bent geworden, wij zijn er voor u.

Het team sociale zaken ontwikkelde daarom drie handige folders die u, of de persoon waarover u zich bekommert, in contact brengen met de juiste hulpverleningsorganisaties. De folders vind je terug via deze link http://www.politiehekla.be/folders.

Samen werken, samen veilig!

 

Foto: © COPYRIGHT 2018 MANDATORY CREDIT: CGC POLICE POLITIE – ALL RIGHTS RESERVED WWW.POLIMAGERY.BE