Twee verdachten van bromfietsdiefstal gearresteerd

Afgelopen maandagavond 30 mei arresteerden de interventieploegen van PZ HEKLA en PZ Minos twee verdachten van een bromfietsdiefstal in Hove.

Twee andere personen die betrokken waren bij de feiten konden ontkomen. Zij worden verder opgespoord.

Bromfiets

Vier personen benaderden maandag omstreeks 20u een jongeman aan het treinstation van Hove. Ze beroofden hem met geweld van zijn bromfiets en stalen ook andere persoonlijke bezittingen. De vier vluchtten met de bromfiets weg via de fietsostrade richting Kontich.

Een getuige die zich ontfermde over het slachtoffer belde meteen de politie. Onze interventieploegen snelden ter plaatse en ook de lokale politie Minos kwam versterking bieden. Een HEKLA-medewerker die niet aan het werk was, merkte de verdachten op en gaf de locatie door. De verdachte op de bromfiets nam meteen de vlucht.

Op aanwijzen van buurtbewoners konden twee verdachten ingerekend worden. Zij hadden zich verschanst in een tuin in de Kasteelstraat. De twee, beiden afkomstig uit het Brusselse, zijn voorgeleid bij justitie.

De federale politie kwam ook ter plaatse en zocht met een speurhond nog tevergeefs mee naar de andere verdachten. Zij worden verder opgespoord. Desondanks was dit toch een mooi staaltje van ‘samenwerken, samen veilig’.

Foto: WT Fotografie