Samen voor veilig verkeer

Sinds iets meer dan een week zet HEKLA nu ook een mobiele flitspaal in voor controles op overdreven snelheid. De Helenaveldstraat in Kontich was de eerste locatie waar de flitser in het straatbeeld opdook.

Lidar

Ondanks de aanwezige preventieve ‘smileyborden’ die bestuurders wijzen op hun (overdreven) snelheid, reed 6,7% van de gecontroleerde bestuurders te snel.

Overdreven snelheid is en blijft één van de grootste killers in het verkeer. Snelheidslimieten zijn er dus niet zomaar. Het zijn veiligheidsmaatregelen die hoogstnodig zijn, niet in het minst in zones 30 en op schoolroutes, waar er gemengd verkeer is met fietsers en voetgangers.

De mobiele flitspaal verandert regelmatig van locatie en zal op het volledige grondgebied van onze politiezone gebruikt worden. Daarnaast blijven we natuurlijk ook inzetten op anonieme snelheidscontroles.

In onze ‘ideale wereld’ moeten we geen snelheidsboetes meer uitschrijven. Daarvoor is er een mentaliteitswijziging nodig. Help ons mee om onze voetgangers, fietsers en schoolgaande jeugd te beschermen in het verkeer en pas uw snelheid aan!

Samenwerken, samen veilig.