Samen tegen cybercrime

Online criminaliteit is jammer genoeg nog steeds in opmars en maakt talloze slachtoffers. Preventie is daarom een belangrijke schakel in de strijd tegen dit fenomeen. Door samen te werken, over de gemeente- en politiezonegrenzen heen, creëren Politiezones HEKLA - MINOS en RUPEL een ruim platform om deze preventieboodschap te verspreiden. Je leest het goed: in drie politiezones = vijftien gemeenten, willen we aan de slag gaan. 

affiche cybercrime

Dit brede aanbod aan preventie is het ultieme doel van dit project: voorkomen dat onze burgers, jong en oud, slachtoffer worden van online criminaliteit. 

Gemotiveerde cyberpreventieadviseurs zetten zich vrijwillig in om burgers op een laagdrempelige en veilige manier te leren navigeren op het internet. Tijdens interactieve infosessies geven ze nuttige, bruikbare en begrijpbare tips & tricks die burgers kunnen toepassen in het dagelijks gebruik van het internet, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. 

Deze niet te missen infosessies vinden doorheen het jaar plaats in verschillende gemeenten van de politiezones HEKLA, MINOS en RUPEL. Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven op één van deze toekomstige infosessies! De QR-code op de affiche brengt je naar het inschrijvingsformulier of neem contact op met de politiezone van je woonplaats. 

De infosessies in HEKLA zullen plaatsvinden op volgende data en locaties:

  • Hove: 14 mei 2024 om 19u (zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1) 
  • Edegem: 11 juni 2024 om 19u (raadzaal gemeentehuis, gemeenteplein 1)
  • Kontich: 12 september 2024 om 19u (zaal half diep, Duffelsesteenweg 145)
  • Lint: 15 oktober 2024 om 19u ( zaal Roeland Lint, Duffelsesteenweg 1)
  • Aartselaar: 19 november om 19u (grote zaal cultureel centrum, Della Faillelaan 34)

Labels