Resultaten wegcontroles van afgelopen weekend

Onze lokale politie HEKLA hield afgelopen weekend meerdere verkeersacties. Zo controleerden we op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer en deden we snelheidscontroles met interceptie.

Benieuwd naar de resultaten?

Verkeersactie

Onze HEKLA-medewerkers namen in totaal 161 ademtesten af. Acht bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Het rijbewijs van één persoon werd onmiddellijk ingetrokken. De betrokkene zal zich later nog moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De zeven andere chauffeurs moesten voor respectievelijk drie of zes uur het rijbewijs inleveren en krijgen daarnaast nog een fikse boete. 

Tijdens de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli werd er tevens gecontroleerd op overdreven snelheid. 487 voertuigen werden aan een snelheidscontrole onderworpen. 89% van de bestuurders hield zich aan de toegestane snelheidslimiet. Verschillende overtreders werden door onze motards geïntercepteerd en onderworpen aan een alcohol- en drugscontrole. Hierbij legde één persoon een positieve alcoholtest af. Van twee laagvliegers, die respectievelijk 103 en 105 km/u reden in een zone 50, werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Daarnaast werden er nog processen-verbaal opgesteld voor het niet kunnen voorleggen van een geldig keurings-, verzekerings- en rijbewijs.

Opvallend was dat onder de overtreders van dit weekend er vier 'beginnende bestuurders' waren. Voor overtreders die minder dan twee jaar een rijbewijs B hebben, gelden strengere straffen bij welbepaalde inbreuken (o.a. rijden onder invloed, snelheidsovertredingen, inbreuken wegcode derde en vierde graad) en bij het veroorzaken van ongevallen. In deze artikels van het VSV wordt de strengere bestraffing in geval van rijden onder invloed en overdreven snelheid verder toegelicht.

Samenwerken, samen veilig.

Foto: WT Fotografie