Resultaten verkeersacties

Onze lokale politie HEKLA hield gisteren, dinsdag 18 januari, meerdere verkeersacties. Zo deden we snelheidscontroles met interceptie, maar controleerden we ook op het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur.

Benieuwd naar de resultaten?

Combi

We controleerden 668 voertuigen op overdreven snelheid. 78 bestuurders (11%) hielden zich niet aan de toegestane snelheidslimiet en krijgen een boete. De overtreders werden geïntercepteerd door onze motards en meteen geconfronteerd met hun zware voet. De 33 uitgevoerde ademtesten waren gelukkig allemaal 'negatief'. 

Daarnaast hielden we ook nog een gerichte actie tegen het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. We betrapten twaalf bestuurders die (niet handsfree) aan het telefoneren waren of hun toestel aan het manipuleren waren tijdens het rijden. Ook zij krijgen een fikse boete. 

Zowel overdreven snelheid als afleiding (bv. gsm'en achter het stuur) vergroten het risico op een ongeval. Let dus op je snelheid en ga net zoals Tine Embrechts, Adriaan Van den Hoof en Dieter Coppens in automodus voor je rijdt.