Pas overal en altijd je snelheid aan

Dat geldt ook voor de A12 en de zijrijbanen in Aartselaar. Elk jaar staan ze in de top van meest zwarte verkeerspunten in Vlaanderen. Onaangepaste snelheid is er één van de belangrijkste redenen van vaak zware ongevallen.

Smileybord

De zijrijbanen van de A12 zijn π₯𝐨𝐀𝐚π₯𝐞 𝐰𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 π›πžπ¬π­πžπ¦π¦π’π§π π¬π―πžπ«π€πžπžπ« en niet voor doorgaand verkeer. We merken dat sommige bestuurders deze zijrijbanen toch als alternatief voor de drukke A12 blijven gebruiken en hun snelheid helemaal niet aanpassen. Dit is levensgevaarlijk voor andere (kwetsbare) weggebruikers, voor buurtbewoners, voor bezoekers van de talrijke handelszaken,…

Via smileyborden willen we bestuurders eerst attent maken op hun snelheid en de geldende snelheidslimiet. Naast preventie en sensibilisering, zullen we ook inzetten op handhaving via snelheidscontroles. Hardleerse hardrijders blijven zo niet ongestraft.

Die snelheidscontroles gebeuren trouwens niet alleen op het grondgebied van HEKLA. Ook onze collega’s van Politie Rupel controleren op deze zijrijbanen op overdreven snelheid.

Pas je snelheid aan en hou het zo mee veilig voor iedereen.

#samenwerkensamenveilig

Labels