Opgepast voor valse uitnodiging voor COVID-19-vaccin!

Via Safeonweb vernemen wij dat er momenteel mails rondgaan met valse COVID-19 vaccin uitnodigingen.

Phishing

Het bericht lijkt van My e-box te komen en nodigt je uit voor een COVID-19-vaccin. Als je op de knop klikt, worden je bankgegevens gevraagd. Geef in geen enkel geval je persoonlijke gegevens of codes door. Stuur het bericht door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder het daarna.

Als je een bericht krijgt dat van My e-box lijkt te komen, surf dan via een browser naar https://myebox.be, en log daar in via de knop 'OPEN MY E-BOX'. 

Er doet ook een minstens even overtuigende versie de ronde die van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid lijkt te komen. De echte uitnodiging krijg je persoonlijk op naam. Bij de minste twijfel kan je je aanmelden via de website www.burgerprofiel.be. Als je uitgenodigd bent, kan je daar de uitnodiging vinden.

Controleer ook zeker het mailadres van de afzender. De echte uitnodiging voor de vaccinatie komt van het mailadres 'cov19-vaccin@doclr.be'.

Voor meer info verwijzen we u naar de website van Safeonweb.

Wil je snel en eenvoudig op de hoogte blijven van nieuwe vormen van online oplichting? Download dan de app van Safeonweb op je gsm!

Info van Safeonweb.be