Lokale politie HEKLA zet in op flexibel cameratoezicht

De lokale politie HEKLA gebruikt voortaan ook flexibel cameratoezicht om een extra oogje in het zeil te houden. Na goedkeuring door de politieraad kochten we mobiele camerasystemen aan.

Vanmiddag vond de persvoorstelling plaats.

De lokale politie HEKLA gebruikt voortaan ook flexibel cameratoezicht om een extra oogje in het zeil te houden. Na goedkeuring door de politieraad kochten we mobiele camerasystemen aan. Vanmiddag vond de persvoorstelling plaats.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om ANPR-camera’s, maar om toezichtsystemen die we inzetten tijdens allerlei lokale evenementen, zoals een jaarmarkt of dorpsfeest. De camera’s zullen daarnaast ook hun nut bewijzen in de (preventieve) strijd tegen allerlei vormen van overlast, zoals sluikstorten en vandalisme. De camerabeelden kunnen gebruikt worden om onruststokers of daders van misdrijven te identificeren.

De verplaatsbare camera’s zullen steeds in het kader van de openbare orde en veiligheid, en in nauw overleg met de vijf HEKLA-gemeenten, op het volledige grondgebied ingezet worden.

Samen werken, samen veilig!