Laat je niet meer vangen door online oplichters

Phishingmails overspoelen de mailboxen van internetgebruikers. Oplichters maken via valse mails, websites, berichten of oproepen misbruik van je goedgelovigheid, met een geplunderde bankrekening als resultaat.

Klik door naar het volledige artikel om alles te weten te komen over twee ‘populaire’ phishingmethodes: de Microsoft Scam en sextortion.

We zetten twee ‘populaire’ phishingmethodes extra in de kijker. 

- De Microsoft Scam is momenteel misschien wel de meest gekende oplichtingstruc. Je wordt opgebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van bijvoorbeeld Microsoft of Apple. De persoon laat je handelingen uitvoeren op je computer, maar kijkt met je mee of neemt je computer over. Klik op deze link over de Microsoft Scam om hier alles over te weten te komen.

- Bij sextortion dreigen afpersers om seksueel getinte beelden van het slachtoffer te verspreiden als die niet met geld over de brug komt. Krijg je zo’n bericht in je mailbox? Sla niet meteen in paniek en maak zeker geen geld over. Alle info en tips vind je terug via deze link van Safeonweb.

Heb jij een neus voor valse mail? Doe de test en bewijs dat jij je niet laat vangen!

Samen werken, samen veilig.

Foto: BigStockPhoto

Labels