HEKLA arresteert verdachte van diefstal uit voertuig

Afgelopen zondag werden onze ploegen opgeroepen voor twee meldingen van diefstal uit voertuig. Als reactie op deze meldingen werden in samenwerking met de federale diensten verschillende acties gestart om de verdachten te kunnen vatten.

Politievoertuigen

Onze ploegen kamden de omgeving uit en kregen hiervoor bijstand van het hondenteam en de luchtsteun van de Federale Politie.

Dankzij intensief speurwerk van onze collega’s en de hulp van een speurhond kon een verdachte aangetroffen worden. De verdachte, een man van 29 jaar, werd gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Dankzij een alerte inwoner en de snelle reactie van de politieploegen kon de verdachte dus snel gevat worden. Dit benadrukt nogmaals dat onze bewoners de voornaamste ogen en oren van de politie zijn.

Het onmiddellijk melden van ongewone situaties is erg belangrijk. Zie je iets verdachts? Gebruik dan meteen de app 112BE of bel 101. Extra info zoals een persoonsbeschrijving of een nummerplaat van een verdacht voertuig is cruciaal om door te geven.

Samenwerken, samen veilig.