Hardleerse bestuurder met rijverbod wordt gevat door politieploeg onderweg naar controlepost

Op donderdag 13 april hield onze verkeersdienst een actie die zich richtte op de controle van zwaar vervoer met focus op ADR-transporten (transport van gevaarlijke goederen). We werden voor deze actie bijgestaan door de afdeling controle ADR van Vlabel (Vlaamse Belastingdienst) en de Federale wegpolitie Antwerpen. 

Actie zwaar vervoer

Zeventien voertuigen, geladen met gevaarlijke goederen, werden aan de kant gezet voor grondige controle. Zo werden verschillende inbreuken vastgesteld inzake ladingzekering, ADR-wetgeving en uitzonderlijk vervoer.

Op weg naar één van de twee controleposten betrapte een ploeg van de Federale wegpolitie een bestuurder op het gebruik van de gsm achter het stuur. Het voertuig werd aan de kant gezet voor identificatie van de overtreder. Bij controle kon de man geen rijbewijs voorleggen vermits hij nog geen herstelexamens had afgelegd na een eerder rijverbod. De overtreder werd tevens onderworpen aan een alcoholtest (rond 8u30 ’s ochtends) en ook deze bleek positief te zijn. De man was duidelijk niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd namelijk al drie keer veroordeeld voor een verval van recht tot sturen en twee jaar verplicht rijden met een voertuig voorzien van een alcoholslot. Op de koop toe bleek de bestuurder geseind te staan voor een gevangenisstraf van twee jaar.

Het voertuig werd in beslag genomen met oog op een verbeurdverklaring door de rechtbank. De man werd ter plaatse van zijn vrijheid beroofd en overgebracht naar de gevangenis van Antwerpen.

Samenwerken, samen veilig.