Dronken bestuurder loopt tweemaal tegen de lamp

'Deze keer ben ik BOB'. Dat was het motto van 97,5% van de bestuurders die we afgelopen weekend, bij de start van de BOB-zomercampagne, controleerden op rijden onder invloed.

Eén persoon had blijkbaar meer moeite met die verantwoordelijkheid. Tijdens dezelfde nacht werd hij twee keer betrapt op dronken rijden. Een andere chauffeur probeerde dan weer aan de wegcontrole te ontsnappen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol én drugs.

BOB

Afgelopen weekend namen we 297 ademtesten af op verschillende locaties in onze politiezone. Bijna 97,5% van de bestuurders was 'BOB'. 

Toch liepen acht personen tegen de lamp. Vijf personen moesten voor respectievelijk drie of zes uur het rijbewijs inleveren. Het rijbewijs van drie bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken, waarvan twee in wel erg bijzondere omstandigheden. Zij zullen zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.

  • Eén bestuurder werd tijdens dezelfde nacht tweemaal betrapt op dronken rijden. Korte tijd na de eerste positieve alcoholcontrole troffen we de bestuurder opnieuw dronken achter het stuur aan. Het voertuig werd geïmmobiliseerd.
  • Een andere bestuurder nam de vlucht met zijn voertuig. Na een felle achtervolging, met heel wat zware verkeersovertredingen, kon deze persoon staande worden gehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol én drugs. Daarnaast had hij ook gebruikershoeveelheden drugs op zak.

Samenwerken, samen veilig.