BIN Wild Veld - het tweede buurtinformatienetwerk in Kontich

Afgelopen zaterdag 22 december vond de feestelijke inhuldiging van het Kontichse buurtinformatienetwerk (BIN) Wild Veld plaats.

Burgemeester Bart Seldeslachts ondertekende samen met waarnemend korpschef Dirk Fonteyne, wijkteamleider Steven Van Herck en de betrokken BIN-coördinator het charter.

Afgelopen zaterdag 22 december vond de feestelijke inhuldiging van het Kontichse buurtinformatienetwerk (BIN) Wild Veld  plaats. Burgemeester Bart Seldeslachts ondertekende samen met waarnemend korpschef Dirk Fonteyne, wijkteamleider Steven Van Herck en de betrokken BIN-coördinator het charter.

Kontich telt met BIN Wild Veld en BIN De Reep, die ongeveer een jaar geleden werd opgericht, nu twee actieve BIN’s. 

Een BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie. Het heeft als doel het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen, de sociale controle te bevorderen en het belang van preventie kenbaar te maken en te verspreiden.

Als BIN-lid ben je als eerste mee op de hoogte van een verdachte situatie of incident in je wijk en zorg je dus letterlijk voor een extra paar ‘ogen’ voor de politie. Heb je interesse om je aan te sluiten bij een BIN of wil je meer info? Laat het ons weten via het contactformulier op onze website.

Samen werken, samen veilig.