Berg je elektronische autosleutel veilig op

Sommige auto-inbrekers hebben het gemunt op auto’s die uitgerust zijn met een ‘keyless go-systeem’. Erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk voor de eigenaar, maar niet meteen 100% inbraakveilig.

Sommige auto-inbrekers hebben het gemunt op auto’s die uitgerust zijn met een ‘keyless go-systeem’. Hierdoor hoeft de autosleutel niet meer in het contact en kunnen de portieren zelfs ontgrendelen wanneer de sleutel nog maar in de buurt is. Erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk voor de eigenaar, maar niet meteen 100% inbraakveilig.

Dieven gebruiken immers een illegaal toestel om het signaal van elektronische sleutel op te vangen en te versterken. Op deze manier kunnen ze snel en zonder inbraaksporen toeslaan. 

Heeft u elektronische autosleutels? Probeer ze dan op een veilige plek in de woning op te bergen en hang ze bijvoorbeeld niet aan de voordeur. Een metalen sleutelhoesje of een blikken doos kan het signaal, dat deze autosleutels uitzenden, verzwakken. Een zwak signaal maakt het de inbrekers moeilijk.

Labels