BE-Alert: ontvang een persoonlijke verwittiging bij noodsituaties!

Een ernstige brand waarbij giftige dampen vrijkomen, een overstroming, een explosie...

Bij zo’n noodsituatie in je buurt of op de plaats waar je je op dat moment bevindt wil je natuurlijk op de hoogte gebracht worden. Dat kan via het BE-Alertsysteem.

Schrijf je nu in via be-alert.be!

Een ernstige brand waarbij giftige dampen vrijkomen, een overstroming, een explosie... Bij zo’n noodsituatie in je buurt of op de plaats waar je je op dat moment bevindt wil je natuurlijk op de hoogte gebracht worden. Dat kan via het BE-Alertsysteem. Schrijf je nu  in via be-alert.be!

Wat is het doel van BE-Alert?

Dankzij het systeem kan de bevolking onmiddellijk gewaarschuwd worden via verschillende kanalen (sms, telefoon, e-mail) wanneer dat nodig is omwille van een noodsituatie: een hevige brand, een storm die eigendommen kan beschadigen en gevaarlijk is, waterverontreiniging, een nucleaire ramp, gaslekken, enzovoort. 

Ongeacht de situatie, het doel is duidelijk: de bevolking zo snel mogelijk waarschuwen wanneer een incident een groot aantal mensen tegelijkertijd kan treffen. Het systeem maakt zeer gerichte communicatie mogelijk. Zo kan BE-Alert specifiek personen van een straat, een wijk of een bepaald gebied waarschuwen.

De berichten zullen zeer concreet aanbevelen welke beschermings- of evacuatiemaatregelen er dienen genomen te worden: bv. deuren en ramen sluiten, geen kraantjeswater gebruiken, ... 

Hoe inschrijven?

Om de waarschuwingen te kunnen ontvangen, schrijf je je online in op de website van BE-Alert. Bij de inschrijving kun je ook meerdere adressen invoeren, zoals je werkplek of de school van je kinderen.

Samen werken, samen veilig.

All rights reserved www.secunews.beFoto: www.be-alert.be