Diefstalpreventieadvies en afwezigheidstoezicht

Het terugdringen van het aantal geslaagde woninginbraken is één van de prioriteiten in het Zonale Veiligheidsplan van de lokale politie HEKLA. Maar je kan zelf ook heel wat ondernemen om het een inbreker moeilijk te maken.

Goede leefgewoontes kosten niets en vormen de basis. Daarnaast kan je de zwakke punten van je woning (deuren, ramen, garage, koepel,...) extra beveiligen. In een laatste fase kan je ook nog een alarm- of camerasysteem laten installeren. 

Zie je iets verdachts? Aarzel niet en bel onmiddellijk 101 of gebruik de app 112BE!

Mogen we even tien minuutjes van je kostbare tijd? In onderstaand filmpje geeft diefstalpreventieadviseur Ellen je tips en info over hoe je je woning beter kan beveiligen tegen woninginbraken.    

Zit je nog met vragen? Of wil je dat één van onze diefstalpreventieadviseurs toch bij je thuis langskomt voor gratis, objectief en professioneel advies? Laat het ons dan weten via PZ.HEKLA.Preventie@police.belgium.eu.

Nog interessante info?

  • Besafe.be
  • zie brochure 'veilig wonen' in bijlage
  • zie registratieformulier voor waardevolle spullen in bijlage

 Afwezigheidstoezicht

Via het gratis 'afwezigheidstoezicht' kan je ons vragen om jouw woning in de gaten te houden tijdens je vakantie of langdurige afwezigheid. Wij doen een visuele controle van uw woning tijdens onze patrouille. Wens je hiervan gebruik te maken?

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 444.00.00.