Gevonden fietsen

Is je fiets verloren of gestolen?

Misschien werd hij ondertussen al teruggevonden. Neem daarom snel een kijkje op Gevondenfietsen.be, de databank voor gevonden en gestolen fietsen.  

Via een eenvoudige zoekactie kan je nagaan of jouw fiets er ook tussen zit. Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Alle fietsen die we terugvinden in HEKLA komen op Gevondenfietsen.be te staan.

Wat gebeurt er met de gevonden fietsen in onze politiezone?

De algemene regel voor de gevonden of achtergelaten fietsen:

  • de fietsen worden naar de lokale politie van de vindplaats gebracht
  • deze worden daar ingeschreven in een register
  • nadien worden de fietsen zes maanden bijgehouden in de gemeente waar ze werden gevonden. Zo krijgt iedereen de kans om nazicht te doen naar zijn verdwenen fiets.
  • na deze periode van zes maanden worden de fietsen automatisch eigendom van de gemeente, wanneer de eigenaar niet kon worden gevonden of kwam opdagen.

Verkoopt de gemeente deze gevonden of achtergelaten fietsen na de bewaartermijn?

Hove

De gevonden, niet-opgehaalde fietsen worden ter beschikking gesteld van het sociale economieproject Werkmmaat. Meer info via deze link

Edegem

Het gemeentebestuur van Edegem maakt de bruikbare fietsen over aan het OCMW-Edegem. De niet bruikbare belanden in het ecopark. Je kan dus geen gevonden fiets kopen te Edegem.

Kontich

Bij de dienst ontwikkelingssamenwerking van gemeente Kontich kan men een gevonden fiets kopen.

Lint

De gevonden, niet-opgehaalde fietsen worden ter beschikking gesteld van het sociale economieproject Werkmmaat. Meer info via deze link

Aartselaar

Het gemeentebestuur van Aartselaar organiseert éénmaal per jaar een openbare verkoop van de gevonden fietsen. Dit wordt tijdig aangekondigd in het gemeentelijk infoblad.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 444.00.00.