Veilig internet voor kinderen en jongeren

Clicksafe.be

Dit is een preventieportaal van Child Focus voor een veilig en verantwoord internet voor kinderen en jongeren. Het portaal is er voor zowel de jongeren, de ouder(s), als de professional. Iedereen kan ook bellen naar 116 000.

  • Voor jongeren: het Cybersquad is een beweging voor jongeren, door jongeren. Ze vechten voor een veiliger internet. Via CyberSquad kan je een vraag of probleem voorleggen aan andere jongeren of zelf andere jongeren helpen (bv. sexting, sextortion, grooming, te mooi om waar te zijn, cyberpesten,…). Jongeren helpen elkaar, maar je kan er als jongere ook contact leggen met een professionele coach.
  • Voor ouders: Ouders maken zich vaak zorgen. Hoe bescherm ik mijn kind tegen online risico’s? Hoe ben ik er zeker van dat alles leuk en gezond blijft online? Op deze website vind je heel wat info en tips.
  • Voor professionals: Heel wat interessante links en educatief materiaal dat gebruikt kan worden om deze thema’s te bespreken.

 

Veiligonline.be (samenwerking Childfocus + Gezinsbond):

Verschillende thema’s die binnen het gezin kunnen spelen komen hier uitgebreid aan bod. Veelgestelde vragen, webinars die je kan (her)bekijken, interessante vormingen in de buurt,... 

Per thema vind je een overzicht met handige links (online relaties, gamen, cyberpesten,…).

 

Safeonweb.be

Naast algemene informatie vind je op Safeonweb.be ook leuk interactief materiaal. Door verschillende games te spelen leer je alles over veilig internetten.  

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 444 00 00.