Wie bakt, is BOB!

-A +A
  • Posted on: 20 July 2017
  • By: Dimitri Eeckhout

De afgelopen maanden hebben we door het mooie weer al geregeld de barbecues kunnen aansteken. Samen genieten met familie, vrienden of collega’s staat dan centraal. Zorg ervoor dat dit leuk moment niet eindigt met brandwonden!

Door deze tips na te leven beperk je het risico op ongevallen met de barbecue:

  • Wie bakt, is BOB! Één verantwoordelijke houdt de barbecue in de gaten;
  • Zet de barbecue op een stabiele ondergrond, uit de wind;
  • Gebruik nooit brandbare vloeistoffen of brandpasta om de barbecue aan te steken;
  • Draag bij voorkeur een linnen (barbecue)schort en gebruik ovenhandsschoenen of praktisch barbecuemateriaal (bv. knijptangen). Hou een blusdeken in de buurt, mocht er iemands kleding vuur vatten;
  • Hou afstand! Laat kinderen niet in de buurt van de barbecue spelen. Ook je gasten hoeven niet te dicht in de buurt van de barbecue te komen;
  • Plaats een emmer fijn zand in de nabijheid. Bij vlammen gebruik je nooit water of een blusapparaat, maar bedek je het vuur met zand;
  • Het einde van de barbecue is niet het einde van het risico op brandwonden. Laat de barbecue niet onbeheerd achter. Giet eventueel water op de hete assen en blijf waakzaam, zeker met kinderen in de buurt.

Voor meer info en tips, klik op 'Veilig Barbecuren' of bezoek de website van BeSafe.

Samen werken, samen veilig!