Zie je iets verdacht? Zet het niet op mail, maar bel onmiddellijk 101!

Zie je een verdachte persoon of een verdacht voertuig? Voel je aan dat er iets niet helemaal klopt? Meestal is er dan inderdaad iets niet pluis.

Bezorg ons deze info niet via mail, maar bel onmiddellijk het noodnummer 101 of gebruik de app 112 BE. Dat is de enige en snelste manier om na te kunnen gaan wat er aan de hand is.

Sociale controle

Sommige HEKLA-inwoners melden ons verdachte situaties via het contactformulier op onze website, via mail of via sociale media. Uiteraard goedbedoeld, maar deze kanalen zijn hiervoor niet geschikt! Wanneer wij deze meldingen ontvangen is de verdachte persoon of het verdachte voertuig meestal allang weer verdwenen.

Enkel onze interventieploegen staan 24u op 24 en 7 dagen op 7 paraat. Die bereik je alleen maar via het noodnummer 101 of de app 112 BE. Je komt terecht bij de noodcentrale die rechtstreeks in contact staat met onze interventieploegen. Een beschrijving van de verdachte (geslacht, lengte, lichaamsbouw, kledij,...) of van het voertuig (nummerplaat, merk, kleur, rijrichting,...) zet ons helemaal op het juiste spoor. 

Onmiddellijk telefoneren is dus de enige en snelste manier om na te kunnen gaan wat er aan de hand is. Een interventieploeg komt zo snel mogelijk ter plaatse en kan een aantal dingen controleren. Blijkt er toch niets aan de hand? Geen probleem, wij ontvangen liever een melding te veel, dan één te weinig. 

Kort samengevat… Zie je iets verdacht? Bel onmiddellijk 101 of gebruik de app 112 BE

Simpel, toch?

Ben je toch slachtoffer geworden van een (poging tot) woninginbraak of diefstal uit voertuig? Dan is het voor het verdere onderzoek erg belangrijk om hiervan steeds aangifte te doen.

Samenwerken, samen veilig.

 

Foto: BigStockPhoto

Labels