Vanaf 1 mei: strengere privacyregels gechipte honden en katten

Vanaf 1 mei zal het moeilijker worden om de eigenaars van bijvoorbeeld gevonden huisdieren terug te vinden. Alle contactgegevens van de baasjes op de chips van honden en katten worden namelijk automatisch anoniem door...

Klik op 'lees verder' om te weten hoe je dit terug openbaar kan zetten.

Vanaf 1 mei zal het moeilijker worden om de eigenaars van bijvoorbeeld gevonden huisdieren terug te vinden. Alle contactgegevens van de baasjes op de chips van honden en katten worden namelijk automatisch anoniem door een gevolg van de Europese privacywetgeving, de zogenaamde GDPR-regelgeving.

Hiervoor kon iedereen die een chiplezer bezitte het chipnummer achterhalen. U kon zo het adres, e-mailadres en telefoonnummer van het baasje terugvinden. Op die manier kon de eigenaar van een gechipt dier dus snel gecontacteerd worden.

Vanaf 1 mei zal dit enkel nog maar kunnen door bevoegde personen zoals dierenartsen, dierenasielen en politie. Het is dus daarom heel belangrijk dat uw gegevens die gekoppeld zijn aan je dogID of catID heel goed up-to-date te zijn

Wilt u dat uw gegevens terug openbaar staan? Dan kan u uw privacy instellingen aanpassen door te surfen naar www.dogid.be of www.catid.be en hier de privacymodus 'Publiek' aan te vinken in plaats van 'Vertrouwelijk'.

 Foto: BigStockPhoto

Labels