Snel geld verdienen bestaat niet

Iemand die je benadert met de vraag of je snel en makkelijk geld wilt verdienen? Het klinkt verleidelijk. Het enige wat je moet doen is je bankkaart, rekening en pincode uitlenen. In ruil wordt jou een mooie vergoeding beloofd.

Niets is minder waar.

Geldezels (ofwel money mules) zijn mensen die illegaal geld via hun rekening (laten) doorsluizen. Vooral jongeren vormen de ideale doelgroep, want maar liefst 1 jongere op 10 zou zijn of haar bankrekening en bankkaart uitlenen in ruil voor geld.

Hoewel het heel onschuldig lijkt, kan het heel wat problemen opleveren. Fysieke bedreigingen, de politie aan de deur, blokkering of sluiting van de bankrekening, een strafblad en als kers op de taart een geplunderde rekening met ook nog eens het risico op schadevergoeding aan de slachtoffers.

Bekijk zeker onderstaand YouTube-video van Febelfin of klik door naar het filmpje met de YouTubers van KURKDROOG.

Hoe herken en voorkom je het? Wat zijn de gevolgen? Wat moet je doen als je toch in de val bent getrapt? Op deze webpagina van Febelfin vind je een antwoord op al deze vragen. Ook als ouder kom je tips te weten om je kinderen te waarschuwen.

Foto, tekst en video's: Febelfin.

Labels