Opgelet voor verkoper van potten en pannen

Recent ontving onze lokale politie HEKLA enkele meldingen over een verdachte persoon, die zich voorstelt als een verkoper van potten, pannen en messen. We raden aan om niet in te gaan op dit al te mooie aanbod omdat er een vermoeden bestaat van oplichting.

Word je aangesproken door zo'n 'verkoper'? Contacteer ons niet via mail, maar bel onmiddellijk het noodnummer 101 of gebruik de app 112 BE. Dat is de enige en snelste manier zodat onze diensten kunnen nagaan wat er aan de hand is. 

Combi

Een man van middelbare leeftijd probeerde onlangs potten-, pannen- en messensets aan een zogezegd voordelig tarief te verkopen. Deze persoon reed rond met een wagen met Nederlandse nummerplaat.

Ga niet in op dit aanbod. Achteraf blijkt veelal dat je helemaal geen topproducten hebt gekocht, maar goedkope namaak. Dergelijke oplichters gaan steeds berekend te werk. Beleefd en netjes in het pak spreken ze hun doelwit aan en vertellen dat ze net van een commerciële beurs komen. Het resterende materiaal willen ze voor een zogezegde spotprijs nog verkopen.

Wees steeds extra op je hoede wanneer iemand je zo'n voorstel doet. Ga hier niet op in, maar contacteer onmiddellijk onze politiediensten via 101 of de app 112 BE. Tracht ons meteen ook een goede beschrijving te geven van de persoon en van de wagen. Probeer ook de nummerplaat van de verdachte verkoper te noteren of te onthouden.

Ben je toch slachtoffer geworden van deze oplichtingstruc? Doe dan aangifte bij de politie.

Samenwerken, samen veilig!

 

Labels