Ook oplichters volgen het nieuws

Nu de regering een energiepremie heeft aangekondigd kan je er van op aan dat oplichters hiermee aan de slag gaan. Ongetwijfeld zullen er valse berichten opduiken die je aanmoedigen om de premie aan te vragen.

De kans is groot dat er gevraagd wordt om op een link te klikken en je bankgegevens door te geven. Doe dit in geen geval!

Phishing

De energiepremie zal via een kredietnota van je energieleverancier per brief of per e-mail bezorgd worden. Je kan dus een brief met de post ontvangen of een bericht in de klantenruimte van je energieleverancier. Je moet zelf verder geen stappen ondernemen. De premie wordt verrekend via de volgende factuur of gestort.

Krijg je een verdacht bericht over deze premie en wordt er gevraagd om op een link te klikken of je bankgegevens door te geven? Doe dit niet, maar stuur het bericht door naar verdacht@safeonweb.be. Wij kunnen de verdachte links laten blokkeren.

Extra tip: installeer de Safonweb app op je mobiel toestel. Deze app scant jouw toestel niet, maar geeft je wel informatie over infecties op jouw netwerk. Het is een hulpmiddel om jouw netwerk te beschermen. Via de app ben je ook meteen op de hoogte van de nieuwste phishingtrends.

Tekst: Safeonweb

Foto: BigStockPhoto

Labels