Inbrekers houden van de donkere maanden

Nu de dagen terug korter worden, het langer donker is en werknemers terug vaker op kantoor werken, zien inbrekers meer kansen om toe te slaan.

Bekijk zeker het filmpje van onze diefstalpreventieadviseur. Ze geeft je tips over hoe je je woning beter kan beveiligen.

 

DIW

Goede leefgewoontes kosten niets en vormen de basis. Daarnaast kan je de zwakke punten van je woning (deuren, ramen, garage, koepel, …) extra beveiligen. Sluit zeker alle ramen en deuren als je je woning verlaat en laat 's nachts enkel de veilige ramen (onbereikbaar voor inbrekers) openstaan. In een laatste fase kan je ook nog een alarm- of camerasysteem laten installeren.

Sociale controle is en blijft het allerbelangrijkste, dus zie je iets verdachts? Aarzel dan zeker niet en bel onmiddellijk 101 of gebruik de app 112BE!

Je kan je ook aansluiten bij één van de buurtinformatienetwerken (BIN’s). Als BIN-lid ben je als eerste mee op de hoogte van een verdachte situatie of incident in je wijk en zorg je dus letterlijk voor een extra paar ‘ogen’ voor de politie. Heb je interesse om je aan te sluiten? Laat het ons weten via het contactformulier.

Tot slot geeft onze diefstalpreventieadviseur graag nog enkele tips en tricks over hoe je je woning beter kan beveiligen in onderstaand filmpje.

Ben je toch slachtoffer geworden van een (poging tot) woninginbraak of diefstal uit voertuig? Dan is het voor het verdere onderzoek erg belangrijk om hiervan steeds aangifte te doen.

Samenwerken, samen veilig.

Foto: BigStockPhoto