Hulplijn 1712 is er ook voor plegers van familiaal geweld

Op de internationale dag tegen Ouderenmis(be)handeling lanceert de Vlaamse overheid een campagne voor hulplijn 1712 gericht op volwassenen die familiaal geweld plegen uit onmacht of in een stresssituatie. Klik op 'lees verder'.

1712

Op de internationale dag tegen Ouderenmis(be)handeling lanceert de Vlaamse overheid een campagne voor hulplijn 1712 gericht op volwassenen die familiaal geweld plegen uit onmacht of in een stresssituatie. 

Wim Van de Voorde, Vlaams coördinator van hulplijn 1712: “Het afgelopen jaar zagen we een stijging van 50% meer oproepen naar 1712. Desondanks contacteren erg weinig personen die geweld plegen hulplijn 1712. Het bieden van hulp aan die mensen is nochtans cruciaal om familiaal geweld te stoppen.”

De coronacrisis zette in relaties en families een aantal zaken op scherp. Talloze studies tonen dat er meer spanningen, conflicten en geweld voorkwam. Verder waren er een aantal risicofactoren voor familiaal geweld sterk(er) aanwezig. Voorbeelden hiervan zijn: overmatige stress, problemen met het reguleren van emoties, verslavingsproblematiek, financiële problemen, sociaal isolement, problematische woonomgeving en ingrijpende levensgebeurtenissen.

 Meer info vind je op www.1712.be.

1712 is een professionele hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is er zowel voor minderjarigen als voor volwassenen. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. 1712 kun je elke werkdag telefonisch, via e-mail of chat bereiken.

Labels