Geef dieven geen kans!

De voorbije maand werden we in onze politiezone geconfronteerd met enkele woninginbraken. Opvallend was dat er heel wat feiten volgens dezelfde modus operandi gebeurden: via de eerste of de tweede verdieping, vaak aan de achterzijde van de woning, wordt er toegang verschaft tot de woning via het openbreken of inslaan van een raam.

Door middel van achtergelaten tuinmateriaal zoals ladders, maar ook via tuinmeubilair kunnen dieven makkelijker in huizen binnen raken.

DIW

Via het plat dak van een garage of een veranda, via een buitentrap of door gebruik te maken van tuinmeubilair, geraken dieven gemakkelijk aan de eerste verdieping van je woning. De buit betreft vaak een hoop juwelen of cash geld…. Grote bedragen bewaar je beter op een rekening dan in huis. Daarnaast is het nuttig om van waardevolle juwelen foto’s te nemen en te bewaren.

Erg handig is dit registratieformulier voor waardevolle spullen. Zo kunnen onze collega’s bij het aantreffen van een buit sneller de juiste eigenaars terugvinden!

Een woninginbraak is een ingrijpende gebeurtenis. We moeten er sámen alles aan doen om dit te voorkomen. Door te zorgen voor een goede basisbeveiliging van je woning verminder je voor een groot deel het risico op een inbraak.

In een zelfgemaakt filmpje legt één van onze diefstalpreventieadviseurs (Ellen) je in een tiental minuten uit hoe je je woning inbraakveiliger kan maken. De belangrijkste maatregelen hoeven helemaal niets te kosten. Met het aannemen van goede gewoonten maak je het een inbreker al heel wat lastiger. Via deze link kan je ons YouTube-filmpje bekijken. Zeker doen!

Samenwerken, samen veilig!