Ga in automodus voor je rijdt!

Sinds 1 februari loopt een nieuwe Beloofdcampagne tegen afleiding achter het stuur. Samen met drie BV’s roept de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op om in automodus te gaan voor je rijdt. Met andere woorden: leg je smartphone buiten handbereik of zet hem op stil of niet storen.

Afleiding is één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer. Je smartphone staat met stip op nummer één als afleider achter het stuur. Blijkbaar is de verleiding erg groot om elk berichtje of oproep te beantwoorden, terwijl dit best kan wachten tot ná je rit. Geen enkele oproep of bericht is een ongeval waard!

Klik op 'lees verder' voor meer info.

Sinds 1 februari loopt een nieuwe Beloofdcampagne tegen afleiding achter het stuur. Samen met drie BV’s roept het VSV op om in automodus te gaan voor je rijdt. Met andere woorden: leg je smartphone buiten handbereik of zet hem op stil of niet storen.

Afleiding is één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer. Je smartphone staat met stip op nummer één als afleider achter het stuur. Blijkbaar is de verleiding erg groot om elk berichtje of oproep te beantwoorden, terwijl dit best kan wachten tot na je rit. Geen enkele oproep of bericht is een ongeval waard!

Als politiezone ondersteunen we deze campagne en zullen we de komende weken extra acties uitvoeren op het gsm-gebruik achter het stuur.

Wat kan je onder andere doen?

  • Leg je gsm buiten handbereik (bijvoorbeeld in het handschoenkastje of handtas)
  • Zet je gsm op ‘niet storen’-functie, zodat berichten en oproepen meteen naar voicemail gaan.
  • Zet je gsm op ‘stil’. Zo kan je niet afgeleid worden door binnenkomende berichten of oproepen maar kan je wel verder je GPS en muziek nog gebruiken.

Ga jij ook mee in automodus voor je rijdt? Zet je gsm op stil, op 'niet storen' of leg hem gewoon buiten handbereik. Beloof het ook op www.beloofd.be.

Meer info kan je vinden via: 

Foto: Veiligverkeer.be (VSV)

Labels